Orangeri

En stue midt i haven for både mennesker og planter

Et orangeri kan bruges næsten året rundt, idet tag og facade er udført i termoglas, der gør at det også kan anvendes som en fritstående vinterhave. Det er også muligt at vælge polycarbonat i stedet for termoruder. Elruder giver mulighed for optimal ventilation. De brede indgangsdøre gør havearbejdet nemt – dørene fåes både som skyde-, sving- eller opdelte døre. Skjern Udestuer er et af de få firmaer i Danmark, der bygger orangerier efter ønske og mål og de kan fås med store opluk.

Traditionen med orangerier stammer helt tilbage til 1700-tallet, hvor den europæiske adlen opsatte orangerier på deres store godser og herregårde. Især englænderne dyrkede interessen for eksotiske planter og blomster. I 1800-tallet kom orangerierne til Danmark, hvor det naturligvis også kun var forbeholdt de rige og adelige. I dag har alle mulighed for at bygge et orangeri i haven og nyde de mange fordele. Et orangerier er et sted hvor eksotiske planter med behov for et varmt klima kan trives året rundt. Her kan I f.eks. indrette Jer med citrusplanter, oliventræer og et væld af skønne blomster. Er man glad for planter og natur, er et orangeri den perfekte løsning.

Gode råd om orangerier

Når der skal vælges det perfekte orangeri bør der overvejs hvilket behov det skal kunne afdække, så man ikke ender med et orangeri der er for lille til de drømme man gerne vil have det skal kunne rumme. Overvej grundigt hvilken placeringen det skal have for at få bedst udnyttelse af orangeriet så meget af året som muligt.

Et orangeri kan udstyres med mange store planter, lækre møbler, udekøkken, hængekøje, springvand, det er kun fantasien der sætter grænserne. Det er en bygning der giver stor livskvalitet.